ROBNI PODAJALNIK

Odvisno od aplikacije, zvit in tanek material od 0.4 do 6mm je lahko lepljen na panelni material do debeline 60mm. Infrardeč senzor prepozna ali je robni material na voljo in magazin za avtomatsko podajanje tankega materiala z uporabo iglastega valja s kapaciteto 120mm.

PAMETNA KONTROLA NA DOTIK Z M-MOTION

Nova pametna kontrolna plošča z zaslonom na dotik z 10.4'' in m-motion kontrolo omogoča hitro in enostavno izbiro in kontrolo agregatov kot tudi kompleten monitoring (spremljanje) vseh strojnih funkcij.

 

 • Shranjevanje in nalaganje uporabniku prijaznih programov

 • Selekcija motornih-pozicijsko kontroliranih agregatov

 • Fina-nastavitev agregatov v območju do 1/100 milimetra

 • Intuitivno prilagajanje in samo-pojasnjujoč zaslon agregatov

 • Nastavitve lepilnih parametrov (EVA ali PUR)

 • Fina nastavitev distančnih parametrov

 • Plan vzdrževanja, jasna tekstovna sporočila napak, odometer za skupno število metrov uporabljenega materiala

PAMETNA KONTROLA NA DOTIK Z X-MOTION PLUS

Kontrolna enota na pametni dotik in omrežno povezavo zmanjša ročne nastavitve na minimum omogoči hitro, enostavno in intuitivno selekcijo ter kontrolo agregata kot tudi kompletno nadzorovanje vseh strojnih funkcij z zaslona. Funkcije na pametnem zaslonu vključujejo tudi druge stvari:

 • Neomejen spomin za uporabniško definiranje robnih programov

 • Plan vzdrževanja, metrski števec uporabljenega materiala

 • Enostavno, samo pojasnjujoče predstavljanje enot in njihovih funkcij

 • Izbran agregat, eksaktna fina nastavitev pozicije motornega agregata (natančnost do 1/100mm) vse z glavnega kontrolnega panela

 • Nastavitev temperaturnega lepljenja in avtomatska temperaturna redukcija lepila med »standby« opcijo sedaj na voljo z monitorjem v velikosti 10.4'' in 16''

PREDREZKALNA ENOTA ZAGOTAVLJA PERFEKTEN »FINIŠ«

Dve nasproti si rotirajoči, aktivacijsko kontrolirani in individualno nastavljivi enoti z diamantno prevlečenim rezalnikom zagotavljata prvo razredno procesiranje robov pred lepljenjem materiala na robove. S pred valjno enoto lahko dosežete procesiranje lameliranih materialov brez zatrganin. Po vnosu eksaktnih dimenzij, pred valjni enoti opravljata popolni rez roba na vaših panelih. Globina reza je lahko elektronsko nastavljena na vseh e-motion modelih kot standard.

LEPILNA POSODA – KRATEK ČAS SEGREVANJA, HITRO OPERACIJSKO BRANJE

S teflonom prevlečena lepilna posoda za PUR in EVA lepila ima 1.5kg kapaciteto in kot takšna lahko nanese okoli 375 metrov robnega materiala na 19mm panel. Kratek čas segrevanja v samo 10 minutah zagotavlja hitro operacijsko pripravljenost. Opcijsko je čistilno strgalo lahko vgrajeno v sistem, ki pohitri in olajša čiščenje med menjavanjem različnih tipov lepil.

FORMAT-4 advantEdge ZA OPTIČEN NIČNI SPOJ

Patentiran advantEdge agregat iz Format-4 omogoča optični nični spoj med procesiranjem so-ekstrudiranega roba in laserskega robnega materiala. Agregat je kontroliran z obdelovancem in je lahko aktiviran ali deaktiviran direktno s kontrolne enote. advantEdge ponuja homogen optičen finiš obdelovanca s panelom in robnim materialom, še posebno z visoko sijajnim materialom.

PRITISNA CONA – PRAKTIČNO NEVIDNI LEPILNI SPOJI

Trden s svojem dizajnu, prvi operacijsko kontroliran motorno voden valj pritiska robni material na obdelovanec. Aplikacijska kontrola zagotavlja, da ne prihaja do madežev lepila ali premikov robnega materiala med procesiranjem. Dva stožčasta pritisna valja zapreta lepilni spoj zgoraj in spodaj.  S kontrolnega panela, dve pnevmatski pritisni nastavitvi sta lahko izbrani: Trdni trakovi z manj pritiska in zviti materiali z več pritiska. Vsi e-motion modeli imajo elektronsko pozicioniran valj kot standard.

KONČNA PRIREZOVALNA ENOTA – NATANČNI REZI ZA VSAKO UPORABO

Končna prirezovalna enota je sestavljena iz dveh samostojnih žagalnih enot z visoko frekvenčnimi motorji (12.000 obratov na minuto). Vzporedna vodila zagotavljajo maksimalno natančnost. Končna prirezovalna enota se nagiba od 0° do 10°. Odvisno od specifikacij stroja je nagibanje lahko nastavljivo manualno (ročno) ali pnevmatsko s kontrolnim panelom.

MULTI-FUNKCIONALNA PRIREZOVALNA ENOTA – INOVATVNA NATANČNOST S HITRIM SETUPOM

Multi-funkcijsko poravnan, radialen in tanko robni sistem prirezovalne enote je sestavljen iz dveh samostojnih prirezovalnih enot z visoko frekvenčnimi motorji (12.000 obratov na minuto). Vzporedna vodila zagotavljajo najvišje možne natančnosti z nizko potrebo po vzdrževanju. Enostavna prilagoditev in vzpostavitev enote pomeni, da je možna ekstremno hitra menjava med različnimi debelinami robov in profili. Odvisno od izbrane opcijske opreme, je multi-funkcijska prirezovalna enota lahko nastavljena manualno (ročno) ali pnevmatsko (elektronsko), s pomočjo kontrolnega panela. Na vseh e-motion modelih, so nastavitve elektronskega pozicioniranja omogočene na barvnem zaslonu na dotik.

ZAOBLJENJE KOTOV OBDELOVANCA– NEPOGREŠLJIVA OPCIJA

Nič več zapravljanja časa s kasnejšo obdelavo obdelovancev! Format-4 kotna okroglinska enota zagotavlja perfekten »finiš« za kotne obdelovance (za obojne mehko formirane in kasneje formirane materiale) za robne materiale od 0.4mm do 3.0mm in procesiranje višine do 60mm s podajalno hitrostjo  od 12m/min. Trdno zgrajena lito železna konstrukcija, linearna vodila in visoko kakovostno vreteno s startno sklopko zagotavlja dolgoročno preciznost. Enota za kotne okrogline je kontrolirana s kontrolnega panela, seveda z opcijo izbire kateri koti morajo biti zaobljeni (samo na prednji strani obdelovanca, samo na zadnji strani, ali na obeh prednji in zadnji strani obdelovanca).

DVOMOTORNA DVOJNA KOTNA KROŽNA REZALNA ENOTA

Posebej za tempora 60.06L z dvema motorjema omogoča popolnoma novo dimenzijo robnega lepljenja. Obdelovanci z različnimi profili so lahko zaključeni s samo enim procesnim korakom, kar bistveno skrajša delovne procesne čase in zagotavlja perfekten finiš izdelka.

RADIALNA STRGALNA ENOTA

Radialna površina prejema rahlo praskanje, odstranjuje vse ostanke iz prirezovalnega procesa in zagotavlja gladek »finiš«. Fina in natančna prilagoditev je manualna (ročna). Radialno strgalo se lahko odklopi manualno ali pnevmatsko iz kontrolnega panela, odvisno od modela. Na vseh e-motion modelih, je fino in natančno nastavljanje doseženo z barvnim zaslonom na dotik.

POLIRNA ENOTA

Ta enota je izdelana iz dveh samostojnih električnih motorjev, ki so lahko opremljeni z bombažnimi krtačami. Naloga polirne enote je, da očisti in spolira vrh in poden roba. Polirna enota omogoča super finiš za ABS in PVS robne materiale. Stroj je lahko, na zahtevo, opremljen s sprejalno enoto, ki nanaša polirno sredstvo na obdelovanec.

ELEKTRONSKO KONTROLIRANO STRGALO LEPILA

Za perfekten površinski finiš. Lahka strgalna funkcija na površinskih strgalnih nožih odstrani vse ostanke lepila na površini obdelovanca. En korak naprej proti perfektni in popolno obdelani površini obdelovanca.

SPREJALNA OPREMA ZA PERFEKTEN »FINIŠ«, OMOGOČA DA OBDELOVANEC NE POTREBUJE NADALJNJE OBDELAVE

Nizka poraba je zagotovljena zahvaljujoč aplikaciji kontroliranih sprejalnih šob, ki omogočajo ločeno rešitev za poliuretansko lepilo, antistatično rešitev in mazivo za nežne robne materiale in čistilna sredstva ter poliranje za čiste obdelovance in njihov perfekten »finiš«.

INFRARDEČA LUČKA ZA IZBOLJŠANE LEPLJENJE ROBOV NA HLADNIH OBDELOVANCIH

Operacijsko kontrolirana, visoko kakovostna kvarčna infrardeča lučka segreva površino robov na prednji strani lepilne enote. To zagotavlja robno lepljenje na hladne obdelovance.

»GNEZDILNI« PAKET

»Gnezdilni« paket optimizira procesiranje obdelovancev z vrtečimi je ležaji na površini z izrazitimi koti.

DODATKI ZA ROBNO LEPILKO

storEdge – nepogrešljiva asistenca v vsaki profesionalni delavnici

FORMAT-4 storEdge

FORMAT-4 storEdge VKLJUČUJOČA PODPORA

Please reload

Želim ponudbo:

© 2019 TOTUS d.o.o. Stroji in orodja za obdelavo lesa. Vse pravice pridržane.

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon