Želim ponudbo:

ŽAGALNA ENOTA »104«

FELDERJEVA žagalna enota »104« izdelana popolnoma iz litega železa popolnoma izpolni največje zahteve moderne obdelave lesa.

 • 104mm višina reza s 315mm premerom rezila žage

 • Elektronsko nastavljanje višine rezila žage (»POWER-DRIVE«K1)

 • Elektronska višina in prilagoditev kota na žagi s pomočjo LED displeja (»POWER-DRIVE« K2)

 • Precizna nastavitev višine s preciznimi nastavitvami vzporednih vodil

 • Velika skala, vpenjalo z dvojnim krogljičnim  ležajem na vretenu

 • Optimalno iztiskanje s kompletno ograjenim žagalnim agregatom

»EASY-GLIDE« - 6 LETNA GARANCIJA!

Patentiran sistem nagiba »EASY-GLIDE« izpopolni še najvišje zahteve v poslu in industriji. Precizen, voden, dvostranski podporni sistem zagotavlja maksimalno nalaganje in toleranco prostega nagibanja ter je absolutno brez potrebe po vzdrževanju. Specialen, visoko odporen sintetični material v vodilu nagibnega sistema zagotavlja ekstremno gladko gibanje in dolgoročno preciznost. Nagibni sistem vodil, preizkušen sintetični material in testiran v ključavničarski in letalski industriji deluje brez potrebe po mazivih in je popolnoma odporen na prah. S 6-letno tovarniško garancijo ta Felderjeva komponenta ponuja zanesljivost za veliko prihodnjih let.

PRENOSNA GRED ZA KROŽNO ŽAGO

Elektronsko balansirano žagalno vreteno s sistemom dvojnega sedalnega ležaja, ki je gnan s pomočjo Poly-V jermena. To kombinacija se rezultira v skoraj popolnih prenosih moči iz agregata na rezilo žage.

MOŽNOST UPORABE UTORNEGA REZILA »DADO ORODJA«

Felderjeve »700 serije« žag so polno kompatibilne z dado orodji. Zahvaljujoč odstranljivi prirobnici in vstavku v mizo, je Felder oblikoval polno prilagodljivo dado opremo rezalnikov na trgu.

POWER-DRIVE (REZKALNO VRETENO)

Popolnoma elektronsko vodena kontrola »Power-Drive« ponuja natančno prilagajanje in ponovitve. Višina in kot rezila sta lahko prilagojena z uporabo tipke na obrat, fino-prilagajanje vam omogoča natančnost do desetinke milimetra natančno. Rdeče LED  številke na kontrolnem panelu vam sporočajo eksaktno dejansko vrednost v trenutku.

PREDREZILO

Za potrebe rezov brez okruškov na lameliranih obdelovancih. Žagalno rezilo je lahko mehansko in elektronsko vodeno in je možno nastaviti na njem tako višino kot bočno pozicijo. 

PRECIZEN SISTEM VODENJA

Neprekinjen razvoj sistema vzporednega vodila s strani Felderja je imel izjemen vpliv na mizarje od leta 1990 naprej. Visoka kakovost formatnih žagalnih drsnih miz  s tehnologijo »X-Roll« prihaja z 10 letno Felderjevo garancijo in ponuja neverjetno operacijsko gladkost in uporabo popolnoma brez vzdrževanja. »X« dizajn pozicijskih valjnih ležajev zagotavlja gladkost premikanja na trdnih vodilih.

GLAVNA OPERATERSKA STIKALA NA DRSNI MIZI

Opcijsko je možno dodati žagam »700 serije« kontrolno stikalo za vklop »ON« in izklop »OFF« glavnega rezila in predrezila na drsni mizi. Tak način se precej pohitri delovni proces. Ali vas je to prepričalo?

NOV FELDERJEV ŠČIT NAD REZILOM ŽAGE

Visoka operacijska varnost in maksimalna prilagodljivost med žaganjem velikih dimenzioniranih obdelovancev: nov Felderjev ščit nad rezilom žage je možno zanihati na stran enostavno in je vedno tam kjer ga želite imeti.

PREČNA MIZA (OUTRIGGER)

Trdna (outrigger) prečna miza omogoči procesiranje velikih in težkih obdelovancev. Visoka natančnost in operacijska gladkost sta zagotovljena z 8 ležaji na valjih vodil  pozicioniranih na prečni teleskopski roki. Opcijsko lahko opremite vašo Felderjevo žago z 1300 Felder prečno mizo ali 1500 premium verzijo opcijskega valja za obdelavo resnični velikih in težkih obdelovancev.

NASTAVITEV KOTA IN VODILA GLEDE NA KOT

Ni več napak pri branju kota, ni več zapravljanja časa z napornimi in zahtevnimi kotnimi vrednostmi. Prednost Felderjevega sistema določanja kotov, je da lahko s setom fiksiramo vodilo v želenem kotu  in tako ne izgubljamo časa ali napačno odčitamo želeni kot na vodilu. Visoko precizen sistem pozicioniranja ponuja natančne produkcijske kote, npr. 5.625°(32 stranska), 11.25°(16 stranska), 22.5° (8 stranska). Dodatno so na voljo še pozicije 15°, 20°, 25°, 30°, 35°, 40° in 45°, ki so lahko uporabljene med delom v obeh smereh (naprej in nazaj). Vsaka pozicija je opremljena z dolžinskim kompenzatorjem. Visoko precizen Felderjev kotni indexni sistem je prilagojen v tovarni. Vsaka pozicija ima individualno fino nastavitev. Ta stroškovno učinkovit sistem je kakovostno vgrajen v dizajn stroja in bo povečal vašo produktivnost dela na stroju.

PREČNI PRISLON

Na zahtevo lahko dobite: digitalni prečni prislon. Za ponavljajočo natančnost do 0.1mm z velikim LED displejem.

ŠIRINSKO VODILO NAJVIŠJE KAKOVOSTI

Širina reza obdelovanca 800mm je standard z opcijo nadgradnje širine reza na 1250mm. Širinska skala je enostavno berljiva in perfektno integrirana v telo stroja. Aluminijevo širinsko vodilo je lahko prilagojeno počez na osi, da bi izboljšalo udobje in varnost med ponavljajočimi se rezi manjših obdelovancev. Širinsko vodilo je enostavno in gladko prilagodljivo, z mehanizmom primeža, ki ga je lahko uporabljati z eno roko. Mehanizem fine nastavitve omogoča precizne širinske reze.

DIGITALNI DISPLEJ

Na prečno vodilo se lahko namesti elektronski digitalni displej. Perfektna integracija elektronske enote omogoča , da obračate displej okoli za 90°, tako so vrednostni jasno vidne in berljive iz operacijskega območja. Dodatne funkcije kot so vstavljanje natančnih mer olajšajo vaše delovno življenje.

PODALJŠEK MIZE

​Povečajte vaše delovno področje, kadar to potrebujete -Felderjev inovativen sistem podaljševanja mize od leta 1969 je postal zelo pogosta in uporabna odločitev za veliko Felderjevih lastnikov. V nekaj sekundah in brez uporabe orodij lahko hitro povečate delovno površino vašega Felderja.

PREČNA MIZA (OUTRIGGER) S TALNIM PODPORNIM VALJEM

Za širinske in formatne reze velikih panelnih materialov.

Talna vodila so višinsko nastavljiva, 4.5 m v dolžino, sestavljena iz 3 sekcij

REZKALNA ENOTA »700«

Felderjeva serija 700 rezkalnih agregatov postavlja edinstvene standarde.

 • 115mm uporabna višina vretena nad mizo (140/160mm)

 • Hiter sistem menjave rezkalnega vretena

 • Menjava hitrosti enostavno s prednjega dela stroja

 • Kolutna glava vretena za rezkalna orodja s hitrostjo 15.000 obratov na minuto

 • Elektronska nastavitev višine z digitalnim LED displejem

 • Elektronska nastavitev kota z digitalnim LED displejem

 • 4 operacijske hitrosti (3.500, 6.500, 8.000, 10.000 obratov na minuto)

 • Odlična absorpcija vibracij s težko konstrukcijo iz litega železja

 • Nagib nazaj 0° do 45°

 • Precizna obojestranska podpora vodil

 • Sistem vodil za prilagajanje višine z lastovičjim repom

PRECIZNI ŽLEBI IN UTORI

Natančni žlebi in utori so veliko enostavnejši s Felder »X-Roll« drsno mizo. Preciznost vodil na sistemu bo brez težav vodila tudi najtežje obdelovance. »X« konfiguracija ležajev na valjih optimalno razporedi težo obdelovanca na vse smeri.  »X-Roll« sistem prihaja z 10-letno tovarniško garancijo.

»POWER DRIVE«

S paketom »POWER-DRIVE« boste lahko natančno nastavili oboje tako višino kot stopnjo kota rezila na desetinko milimetra natančno. Za fine nastavitve je tukaj tudi pritisno stikalo in jasen LED displej, ki prikaže dejanske vrednosti.

NAGIB REZKALNEGA VRETENA OD 90°-45°

Vaše Felder vreteno se nagiba »vzvratno« za operacijsko udobje in dodatne sledeče rezultate:

 • Varnost, saj tukaj ni točke sunka nazaj

 • Primerno za vse velikosti obdelovancev

 • Ne-težavna aplikacija podajalnega pogona

 • Dovršena površina stroja

 • Optimalno odstranjevanje odrezkov

HITER SISTEM MENJAVE REZKALENGA VRETENA

Prednosti Felderjevega sistema hitre menjave vretena:

 • Hitro, enostavna menjava različnih tipov rezil

 • Možnost uporabe 30, 31, 35, 40, 50mm in 1,25 premera vreten

 • Uporaba Felderjevega visoko hitrostnega rezkalnega vretena za rezkanje koščkov ali za uporabo visoko hitrostnih orodij na 15.000 obratih na minuto.

 • Avtomatsko ponavljanje nastavitev za potrebe serijske proizvodnje

OGRADA VRETENA »240«

Ograda omogoča uporabo orodij s premerom do 240mm. Fina prilagoditev je lahko nastavljena med -5 in +25mm. Odsesovanje odrezkov je doseženo z vgrajeno odsesovalno povezavo.

ODPRTINA NA REZKALNI MIZI - 230MM

Velika oprta miza omogoča maksimalno varnost operaterju. Za velike dimenzije orodij za čepe in utore ter panelne dvige, je rezalni blok lahko priročno pozicioniran pod mizo.

VARNOSTNE REŠETKE

Varnostne rešetke na vodili so odlične za končno strukturirana dela.

 

 

*Opcijsko

PODAJALNI POGON

Uporaba podajalnega pogona zagotavlja, da je standardno delo z rezkarjem lahko opravljeno čisto in precizno.

NAGIBNI NOSILEC

Felderjeva naprava za nagib podajalca na stran pomeni, da podajalni pogon vedno ostane na stroju in je lahko uporabljen kadarkoli, ko se pojavi potreba po njem.

PNEVMATSKO DRŽALO OBDELOVANCEV

 • Enostaven sistem primeža obdelovanca z maksimalno fleksibilnostjo, je lahko uporabljen na vseh formatnih žagah in rezkarjih, ki imajo drsno mizo

 • Enostavna vzpostavitev zahvaljujoč dvojnim prilegajočim se magnetom

 • Varnostni cilinder zagotavlja maksimalno varnost pri delu

 • Pnevmatska funkcija je možna z vsemi dolžinami drsnih miz

 • Zaklep na višini 95mm

 • Moč primeža cca. 300kg