Želim ponudbo:

STABILNI, KOMPAKTNI IN PRECIZNI HAMMERJEV DELOVNI AGREGAT

Hammerjev žagalni agregat impresionira s svojo lahkotnostjo, natančnostjo in ekstremno prijaznostjo uporabniku. Velike žagalne velikosti v višini do 103mm nikogar ne pustijo ravnodušnega. Žagalna rezila do 315mm premera so lahko spuščena popolnoma pod žagalno mizo. Žagalni list je enostavno doseči in je lahko enostavno zamenjan.

NAGIB ŽAGE 90◦-45◦

List žage se lahko nagiba kjerkoli med kotoma 90◦ in 45◦. To je garancija za precizne reze pod kotom. Točke stopa na 90◦ in 45◦ poziciji nam zagotavljajo natančno pozicioniranje nastavitev, velika dimenzionirana skala naredi nastavitve natančne in enostavno berljive.

DADO ORODJA - UTORI, KANALČKI

Vsaka Hammerjeva formatna žaga je lahko opremljena s pripravo za uporabo specializiranih dado orodij. Dado orodja so lahko pritrjena na žagalni pogon kar omogoča žaganje različno širokih utorov in kanalov med 8 in 19,5mm v širino.

PREDREZILO ZA LAMELIRANE OBDELOVANCE

Predrezilo omogoča natančne reze brez okruškov v lameliranih obdelovancih. Širina reza dvodelnega predrezila je lahko nastavljena natančno glede na širino zoba na glavnem žagalnem rezilu z uporabo obročnega seta. Pogon predrezila je narejen mehansko, z vrtenjem v nasprotno smer glede na glavno žagalno rezilo.

ALUMINIJEVA DRSNA MIZA, SRCE VSAKE FORMATNE ŽAGE

Aluminijeva drsna miza ponuja natančnost rezanja od začetka do konca. Garantirano Hammerjevo stabilnost in natančnost predstavlja močno rebrasta, brušena in anodizirana profilna aluminijeva votla komora drsne mize v kombinaciji z visoko kakovostnim sistemom vodil, ki zagotavljajo maksimalno natančnost in pravilnost reza.

OUTRIGGER (NAVZVEN SPROŽILNA) MIZA ZA TEŽKE IN VELIKE OBDELOVANCE

Navzven sprožilna miza omogoča dodatno površino in natančnost med procesiranim delom velikih dimenzioniranih in težkih obdelovancev. V kombinaciji z 900 ali 1300 aluminijevim prečnim vodilom in prečnim raztegljivim vodilom postane popolna, veliko panelna žaga.

INDEX ZA NASTAVLJANJE KOTOV

Koti na 5 stopinjskih intervalih in na 22,5◦ so lahko odžagani s pomočjo indeksno lociranih pripenjal.

PREČNO VODILO ZA NATANČNE REZE POD KOTOM

Nastavljivo na vsako pozicijo med +45° in -45°. Prečno vodilo zagotavlja natančne precizne kotne reze. Integrirana skala v aluminijevi drsni mizi naredi natančno nastavljanje zelo precizno. Končna stop pozicija za 90° pozicijo garantira absolutno preciznost s ponavljajočimi nastavitvami. Skala na 900mm dolgem aluminijevem prečnem vodilu je postavljena proti operaterju (delavcu na stroju) in ponuja komfortno branje natančnih nastavitev mer. V kombinaciji s prečno stop opcijo z integriranim sijajnim steklom in visoko preciznimi nastavitvami so absolutno natančni rezultati garantirani.

VZPOREDNO VODILO NA MIZI

​Rezalna širina na žagalni mizi je lahko nastavljena na katerokoli pozicijo med 0 in 700mm. Skala je integrirana v tirnico vodila in zagotavlja natančne nastavitve aluminijevega vodila na zahtevano pozicijo. Aluminijevo vodilo je lahko pozicionirano v smeri žaganja – med žaganjem daljših obdelovancev pridobite boljše podajanje na mizo in zagotovitev za visoko natančnost. Kadar žagate z naklonom žaginega lista  je mogoče premikati vodilo od horizontalnega v ravno pozicijo. Tesno robno vodilo omogoča širinsko žaganje zelo tankih obdelovancev. Še bolj precizne, na desetinko milimetra natančne nastavitve na aluminijevem širinskem vodilu so lahko dosežene z opcijsko Hammerjevo fino prilagoditvijo.

PERFEKTNO, NEPREKINJENO VODENJE NA VZPOREDNEM VODILU ZA PARALELNE REZE Z VAŠIM C3 31 KOMBINIRNIM STROJEM

Radodarne velikosti širinske mize omogočajo žaganje velikih obdelovancev. Vodilo je vedno paralelno na žagin list in omogoča nepopustljivo opiranje obdelovanca.

SISTEM 3-NOŽEV S HITRO MENJAVO, SAMO-NASTAVLJAJOČ SISTEM REZALNEGA BLOKA, KI JE SRCE VSAKE HAMMERJEVEGA SKOBELJNIKA

Hammerjev sistem 3-nožev s hitrim menjavanjem, samo-nastavljajočim rezalnim blokom garantirano zagotavlja odlične rezultate skobljanja lesnih površin in enostavno operacijsko komfortnost pri delu. Od leta 1987 se je rezalni blok s sistemom hitre zamenjave več kot tisočkrat dokazal znova in znova pri naših strankah po celem svetu in tako prihranil dodatne investicije v standardne rezalne bloke. Sistem hitre menjave je na voljo samo s strani Felderjeve Skupine! Vaša prednost s tem sistemom bo na hitro:

  • Menjava skobljalnega noža brez prilagoditev v nekaj sekundah

  • Razpoložljivi noži, vsak z dvema rezalnima kotoma (na vsaki strani rezila) po dostopni ceni brez dragih nastavitvenih pripomočkov, ki so potrebni za menjavo standardnih skobljalnih rezil in brez potrebe po drugih skobljalnih rezilih med ciklom ostrenja

SKOBLJANJE SENZACIONALNO TIHO S SILENT POWER SPIRALNIM BLOKOM (OPCIJSKO)

Ekskluzivna rešitev samo za poravnalke in debelinke iz Felderjeve Skupine. Silent-POWER® spiralni rezalni blok zmanjša emisije zvoka za več kot polovico med skobljanjem. Neprekinjen poteg reza omogoča rez brez zatrganin med skobljanjem vseh vrst lesa. S tem revolucionarnim razvojem iz Felderja pridobite vse prednosti spiralnega rezalnega bloka in ustvarite znatno nižje operacijske, investicijske in prilagoditvene stroške. Prednosti Silent-POWER® rezalnega bloka na htro…

  • Senzacionalna tišina delovanja, zvočne emisije se prepolovijo,

  • Življenjska doba rezila se podaljša za 20 krat,

  • Štiri visoko natančni rezalni koti na vsakem nožu

TRDNA SKOBELJNA MIZA ZA ABSOLUTNO PRECIZNOST

Močna rebrasta Hammmerjeva miza za poravnanje in debelinjenje je izdelana iz trdnega litega železa in omogoča odlično preciznost v vsaki situaciji. Širina skobljalne mize je enaka širini skobljanja, kar pomeni da so obdelovanci lahko skobljani varno čez celotno dolžino skobljalne mize.

HITRO IN ENOSTAVNO - NASTAVLJANJE GLOBINE REZA MED SKOBLJANJEM

Obvladovanje velikih prilagajanj globin skobljanja, tako da je rez perfektno integriran v obliko stroja. Globina reza se nastavlja do 4mm in jo je lahko hitro in enostavno prenesti brez, da bi morali sproščati kakršnekoli zapore. To je najboljši razred operativnega komforta pri delu.

SKOBELJNO VODILO ZA NATANČNE SPOJE IN PORAVNAVE

Skobeljno vodilo se lahko premakne in fiksira v katerokoli pozicijo sem ter tja glede na širino mize. Vodilo za skobljanje je narejeno iz aluminija in je lahko pod nagnjeno in fiksirano v katerikoli poziciji med 90°-45°. Natančno nastavljive končne točke omogočajo točno 90° in 45° pozicijo. V pomoč pri izdelavi spojnih robov ali pri posnemovanju (odvzem na kotih) roba vam je v pomoč dolgo skobeljno vodilo.

SKOBELJNA MIZA NA DVIG

Rešitev za prihranek prostora z optimalno ergonomijo: Skobeljna miza je nagne stran od operacijskega območja, to zagotavlja da je delo z Hammerjevim skobeljnikom uporabniku prijazno kot je le možno in je na tak način možno prihraniti prostor v sami delavnici. Simultano, dvojno odpiranje in zapiranje na skobeljni mizi prihrani čas in je ekstremno komfrotno. Skobeljna miza se zaklene avtomatsko na 0° končni poziciji.

MAKSIMALNA VIŠINA DEBELINJENJA ZA VELIKE ZAHTEVE

Maksimalna višina debelinjenja obdelovanca je 225mm in je garancija za perfektno procesiranje velikih in težkih obdelovancev. Še bolj precizno, na desetinko milimetra natančno nastavitev višine debelinjenja je mogoče opcijsko z integriranim analognim prikazovalnikom ali pa integriranim digitalnim prikazovalnikom v ročnem kolesju, s katerim premikamo mizo po višini.

PERFEKTNA TEHNOLOGIJA ODSESOVANJA - ČISTA REŠITEV

Aerodinamična optimizirana konstrukcija odsesovanja prahu z odsesovalno glavo z dovolj velikim prostorom za odrezke garantira idealno odsesovanje odrezkov in čiste dwlovne površine.

HORIZONTALNI UTORJEVALNIK (ČEPILNIK, MOZNIČARKA)

Horizontalni utorjevalnik (mozničarka) je pritrjen na skobeljno stran.

STABILNOST IN OPERACIJSKA LAHKOTNOST - HAMMERJEV REZKAR

Visoka natančnost s standardnim rezkalnim delom ali za uporabo težkih orodij – Hammerjev rezkar garantira ekstremno gladkost in preciznost. Premer rezkarja je 30mm. Ergonomsko narejen rezkar za delo in gladko ter hitro menjavo orodij prepriča z vsemi aplikacijskimi zahtevami, dan za dnem. Štiri različne hitrosti na izbiro (3000/6000/8000 in 10000 obratov na minuto), ki optimalno pokrivajo potrebe za različne rezkalne premere, rezkanje postane lahkotnost. Pomemben detajl je standard s Hammerjem: rezkalna enota se lahko vrti naprej in nazaj za vašo maksimalno varnost pri rezkanju.

MOČNI IN VZDRŽLJIVI MOTORJI - OPTIMALEN PRENOS MOČI

Prenos moči od motorja na žagalno ali rezkalno enoto je dosežen z uporabo velikega dimezionalnega Poly-V jermena. Površinsko območje, ki je povečano z V obliko pogonskega pasu na strani škripca poveča oprijem in zagotovi skoraj perfekten prenos moči od motorja na žagalno ali rezkalno enoto.

REZKAR

Standard: rezkalno vreteno Ø 30mm za standardna rezkalna orodja. Idealno za »klasičen« rezkanje.

MF SISTEM REZKARJA

S samo nekaj obrati vaše roke, bo roka vretena lahko zamenjana tudi z različnimi premeri brez da bi izgubili katerokoli od nastavitev.

OGRADA ZA REZKARJA - ENOSTAVNO UPRAVLJANJE, MAKSIMALNA VARNOST IN NATANČNOST

Hammerjevo vodilo je primerno za orodja s premerom do 220mm. Tako je lahko anodizirano aluminijevo vodilo enostavno pripravljeno na premer uporabljene rezkalne enote. Prilagoditev za globino reza med rezkanjem je lahko narejena na izhodni strani vodila z razponom od  -5mm do +25mm. Premer odsesovalne povezava za ostanke materiala na vodilu je 120mm. Kot opcija, varnostne ročice so lahko pritrjene na aluminijasto vodilo za neprekinjeno površinsko podporo in ponujajo še več varnosti pri rezkanju.

MULTI NATANČEN SISTEM NASTAVLJANJA

Profesionalna oprema: »240« rezkalnega vodila za max. premer orodja 230mm, MULTI nastavitveni sistem za rezkalno vodilo »240« omogoča paralelno (vzporedno) poravnavo in hiter setup.

VARNOSTNA REŠETKE NA VODILU

Varnostne rešetke na vodilu so odlična za rezkanje lesnih zaključkov (opcijsko).

PRILAGODITE MERE MIZE SVOJIM DELOVNIM DIMENZIJAM (OPCIJSKO)

Procesiranje dolgih in težkih obdelovancev brez pomoči – ni problema, s Hammerjem je to mogoče! Hammerjev mizni podaljšek se je dokazal že več tisoč krat, po celem Svetu. V nekaj korakih in brez orodij se podaljšek mize  lahko priptrdi na vsak Hammerjev stroj. Površina je lahko povečana za 400 ali 800mm na vsaki strani delovne mize. To pomeni, da je možno povečati površino na mizi do 1600mm!

MINIMALNE PROSTORSKE ZAHTEVE - MOBILNOST V VSAKI DELAVNICI

Hammerjevi lesnoobdelovalni stroji so absolutno prostorsko čudo. Odličen dizajn Hammerjevih orodij zagotavlja, da se le ta lahko pojavi v vseh delavnicah, tudi tistih najmanjših. Kot opcijsko se lahko namestijo na stroj kolesca (to je vidno na sliki), ki bodo ponudila mobilnost in sprostitev dodatnega prostora.

Please reload