Želim ponudbo:

STABILNI, KOMPAKTNI IN PRECIZNI HAMMERJEV DELOVNI AGREGAT

Hammerjev žagalni agregat impresionira s svojo lahkotnostjo, natančnostjo in ekstremno prijaznostjo uporabniku. Velike žagalne velikosti v višini do 103mm nikogar ne pustijo ravnodušnega. Žagalna rezila do 315mm premera so lahko spuščena popolnoma pod žagalno mizo. Žagalni list je enostavno doseči in je lahko enostavno zamenjan.

NAGIB ŽAGE 90◦-45◦

List žage se lahko nagiba kjerkoli med kotoma 90◦ in 45◦. To je garancija za precizne reze pod kotom. Točke stopa na 90◦ in 45◦ poziciji nam zagotavljajo natančno pozicioniranje nastavitev, velika dimenzionirana skala naredi nastavitve natančne in enostavno berljive.

DADO ORODJA - UTORI, KANALČKI

Vsaka Hammerjeva formatna žaga je lahko opremljena s pripravo za uporabo specializiranih dado orodij. Dado orodja so lahko pritrjena na žagalni pogon kar omogoča žaganje različno širokih utorov in kanalov med 8 in 19,5mm v širino.

PREDREZILO ZA LAMELIRANE OBDELOVANCE

Predrezilo omogoča natančne reze brez okruškov v lameliranih obdelovancih. Širina reza dvodelnega predrezila je lahko nastavljena natančno glede na širino zoba na glavnem žagalnem rezilu z uporabo obročnega seta. Pogon predrezila je narejen mehansko, z vrtenjem v nasprotno smer glede na glavno žagalno rezilo.

FORMATNA DRSNA MIZA

Učinkoviti modeli so opremljeni z veliko, robustno formatno drsno mizo, ki bo brez težav prenašal tudi težke obremenitve. Gladkost in preciznost sistema vodil zagotavljajo natančne prečne reze, kotne reze in formatne reze.

HAMMERJEVA ŽAGALNA-REZKALNA MIZA, NAREJENA IZ TRDNEGA LITEGA ŽELEZA

Popolnoma brez vibracij in potem tudi absolutna natančnost med žaganjem in rezkanjem – žagalna/rezkalna miza je narejena iz trdnega litega železja ima močna rebra in je popolnoma torzijsko odporna. Odprtina mize s premerom 180mm omogoča uporabo velikih premerov orodij pod površino mize.

PREČNA (OUTRIGGER) MIZA ZA TEŽKE IN VELIKE OBDELOVANCE

Prečna (outrigger) miza omogoča dodatno površino in natančnost med procesiranim delom velikih dimenzioniranih in težkih obdelovancev. V kombinaciji z 900 ali 1300 aluminijevim prečnim vodilom in prečnim raztegljivim vodilom postane popolna, veliko panelna žaga.

INDEX ZA NASTAVLJANJE KOTOV

Koti na 5 stopinjskih intervalih in na 22,5◦ so lahko odžagani s pomočjo indeksno lociranih pripenjal.

TRDNA ŠIRINSKA OGRADA

Trdna širinska ograda je vodena na veliki okrogli ročici, ki teče gladko in je enostavna za uporabo. Tako lahko hitro in natančno nastavite želene mere s pomočjo prefinjenega sistema prilagoditev.

PREČNO VODILO ZA NATANČNE REZE POD KOTOM

Nastavljivo na vsako pozicijo med +45° in -45°. Prečno vodilo zagotavlja natančne precizne kotne reze. Integrirana skala v aluminijevi drsni mizi naredi natančno nastavljanje zelo precizno. Končna stop pozicija za 90° pozicijo garantira absolutno preciznost s ponavljajočimi nastavitvami. Skala na 900mm dolgem aluminijevem prečnem vodilu je postavljena proti operaterju (delavcu na stroju) in ponuja komfortno branje natančnih nastavitev mer. V kombinaciji s prečno stop opcijo z integriranim sijajnim steklom in visoko preciznimi nastavitvami so absolutno natančni rezultati garantirani.

VZPOREDNO VODILO NA MIZI

​Rezalna širina na žagalni mizi je lahko nastavljena na katerokoli pozicijo med 0 in 700mm. Skala je integrirana v tirnico vodila in zagotavlja natančne nastavitve aluminijevega vodila na zahtevano pozicijo. Aluminijevo vodilo je lahko pozicionirano v smeri žaganja – med žaganjem daljših obdelovancev pridobite boljše podajanje na mizo in zagotovitev za visoko natančnost. Kadar žagate z naklonom žaginega lista  je mogoče premikati vodilo od horizontalnega v ravno pozicijo. Tesno robno vodilo omogoča širinsko žaganje zelo tankih obdelovancev. Še bolj precizne, na desetinko milimetra natančne nastavitve na aluminijevem širinskem vodilu so lahko dosežene z opcijsko Hammerjevo fino prilagoditvijo.

STABILNOST IN OPERACIJSKA LAHKOTNOST - HAMMERJEV REZKAR

Visoka natančnost s standardnim rezkalnim delom ali za uporabo težkih orodij – Hammerjev rezkar garantira ekstremno gladkost in preciznost. Premer rezkarja je 30mm. Ergonomsko narejen rezkar za delo in gladko ter hitro menjavo orodij prepriča z vsemi aplikacijskimi zahtevami, dan za dnem. Štiri različne hitrosti na izbiro (3000/6000/8000 in 10000 obratov na minuto), ki optimalno pokrivajo potrebe za različne rezkalne premere, rezkanje postane lahkotnost. Pomemben detajl je standard s Hammerjem: rezkalna enota se lahko vrti naprej in nazaj za vašo maksimalno varnost pri rezkanju.

MOČNI IN VZDRŽLJIVI MOTORJI - OPTIMALEN PRENOS MOČI

Prenos moči od motorja na žagalno ali rezkalno enoto je dosežen z uporabo velikega dimezionalnega Poly-V jermena. Površinsko območje, ki je povečano z V obliko pogonskega pasu na strani škripca poveča oprijem in zagotovi skoraj perfekten prenos moči od motorja na žagalno ali rezkalno enoto.

REZKAR

Standard: rezkalno vreteno Ø 30mm za standardna rezkalna orodja. Idealno za »klasičen« rezkanje.

VAŠE HAMMER VRETENO JE NAGJENO NAZAJ ZARADI OPERACIJSKEGA UDOBJA IN DODATNIH RAZLOGOV:

  • Varnost, saj ni točke sunka,

  • Prilagodi se lahko vsem velikostim obdelovancev,

  • Ne težaven aplikacija podajanja,

  • Dovršena površina stroja,

  • Optimalno odstranjevanje odrezkov.

MF SISTEM REZKARJA

S samo nekaj obrati vaše roke, bo roka vretena lahko zamenjana tudi z različnimi premeri brez da bi izgubili katerokoli od nastavitev.

REZKALNA OGRADA: ENOSTAVNO UPRAVLJANJE, MAKSIMALNA VARNOST IN NATANČNOST

Hammerjeva rezkalna ograda je kompatibilna za orodja s premerom do 220mm.  Obe anodizirani aluminijevi ogradi sta lahko enostavno nastavljeni na rezkalno enoto. Prilagoditev globine reza med rezkanjem je lahko narejena na izhodni strani ogradne plošče z območjem med -5mm in +25mm. Premer odsesovalne povezave je 120mm in omogoča stalno učinkovito odsesovanje odrezkov. Opcijsko so varnostne ročice prilagojene v aluminijevo ogrado z nepretrgano površinsko podporo in ponuja še bolj varno rezkanje.

PREFINJEN MULTI NASTAVLJIVI SISTEM

Profesionalna oprema: »240« vreteno za max. premer orodja 230mm, MULTI prilagoditven sistem za ogradi vretena »240« omogoča vzporedno poravnavo in hitro vzpostavitev.

VARNOSTNE REŠETKE

Varnostne rešetke na vodili so odlične za končno strukturirana dela. 

 

*Opcijsko

OPCIJSKO: PRILAGODITEV VELIKOSTI MIZE DIMENZIJAM OBDELOVANCA

Procesiranje težkih obdelovancev brez pomoči - ni problema s Hammerjem! Hammerjev mizni podaljševalni sistem se je dokazal že več tisočkrat, po celem svetu. V samo nekaj korakih brez orodij lahko namestite podaljške na Hammerjev stroj. Površina je lahko podaljšana za 400 ali 800mm na vsaki strani delovne mize. To pomeni, da je možno povečati dolžino mize za do 1600mm!

*Opcijsko

MINIMALNE PROSTORSKE ZAHTEVE – MOBILNOST V VSAKI DELAVNICI

Hammerjeva lesno obdelovalni stroji so absolutno prostorsko čudo. Učinkovit dizajn strojev Hammer pomeni, da je prostor lahko najden povsod tudi v najmanjših delavnicah. Opcijsko je lahko namontirano na vsak Hammer tudi montažno kolo, ki ponuja mobilnost stroja in sprostitev dodatnega prostora.

HAMMER – ZANESLJIVA ODLOČITEV ZA VELIKO PRIHODNJIH LET

HAMMER – Stabilnost, funkcionalnost in zanesljivost iz Avstrije – Hammer lesnoobdelovalni stroji so top-kakovosten produkt iz Felder Group od leta 1997 je Hammer vedno izdeloval visoko kakovostne in cenovno dostopne stroje za manjše delavnice in podjetja. Modeli so bili specifično izdelani za ciljno skupino strank in so dosegljivi v izvedbah basic, winner in perform, modeli so razdeljeni glede na cenovno optimiziranje za potrebe različnih strank, ki se pojavljajo. Desetletja izkušenj iz grajenja delovnih strojev, Avstrijske obrtništva, striktnih kakovostnih standardov in testiranih Felderjevih sistemskih rešitev, vse to garantira odličen lesnoobdelovalni stroj, najboljše operacijske rezultate in zadovoljstvo strank za mnogo prihodnjih let. Hammer pokriva področje od strastnih obdelovalcev lesa do poslovnih uporabnikov z visokimi zahtevami. Stroji Hammer ponujajo zanesljivo in precizno lesno obdelavo.

Please reload

© 2019 TOTUS d.o.o. Stroji in orodja za obdelavo lesa. Vse pravice pridržane.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon