Želim ponudbo:

MAJHNI DETAJLI – VELIK UČINEK

»Easy-Glide« sistem segmentnega vodila se nahaja v vsakem Format-4 stroju in dosega vse visoke zahteve v lesarski industriji. Precizen, voden, obojestranski podporni sistem zagotavlja maksimalno nalaganje obdelovancev in tolerančno prosto nagibanje.

REZKALNO VRETENO: PRECIZNO DO NAJMANJŠIH DETAJLOV

Na podlagi dolgoletnih izkušenj iz konstruiranja strojev je rezkalno vreteno profil 45 dovršeno v vseh detajlnih vidikih. Močan motor v rezkalnem vretenu je posebej izdelan samo za industrijsko rabo. S preciznim dvojnim vodenjem zagotavlja natančno prilagoditev kota. Za natančne nastavitve višine pa poskrbi sistem lastovičjega repa, ki je stabilna odločitev za veliko prihodnjih let.

»X-MOTION« KONTROLA

Absoluten poudarek omenjenega stroja je na paketu »x-motion«, ki se lahko pohvali s 7 TFT barvnim monitorjem z edinstvenim delovno operacijskim udobjem. Zaslon na dotik je pozicioniran v višini oči in zagotavlja vse pomembne informacije takoj, ko jih operater potrebuje. Ob bok vsem nastavitvam na novem rezkalcu Format-4 je možno uvrstiti rezkalni prečni prislon, ki ga je možno pozicionirati direktno z dotikom na zaslonu. Premium paket ponuja maksimalno učinkovitost z individualno konfiguriranimi programi rezkanja in podatkovno orodno bazo.

REZKALNO VODILO Z ZASLONOM NA DOTIK

Pin  (priponka) natančnost, neverjetna prijaznost uporabniku in zelo kratek čas vzpostavitve sta zagotovljena z opremo na najvišji stopnji. S profil 45 x-motion pozicioniranim prislonom je vse narejeno enostavno in  natančno  z uporabo centralnega TFT barvnega zaslona na dotik. Učinkovitost produktivnost lahko povečamo v serijski proizvodnji s prilagoditvami, ki so narejene v nekaj sekundah in jih je možno vedno ponoviti. 

FORMAT-4 NAZAJ NAGIBNO REZKALNO VRETENO: TO JE POMEMBNA PREDNOST ZA VAS, KADAR DELATE Z VSEMI OBLIKAMI OBDELOVANCEV

Naprej nagnjeno rezkalno vreteno je lahko nevarno in ima veliko resnih slabosti pri rokovanju, na primer:

 • Povečana možnost nesreč,

 • Limit višine obdelovanca,

 • Podajalni pogon ni mogoč,

 • Inferioren finiš obdelovancev,

 • Slabo ali celo nemogoče učinkovito odsesovanje odrezkov.

Format-4 rezkar z nagibom nazaj ima veliko prednosti, na primer:

 • Varnost, saj ni točke sunka nazaj,

 • Prilagodi se lahko vsem velikostim obdelovancev,

 • Ne težavna aplikacija podajanja,

 • Dovršena površina stroja,

 • Optimalno odstranjevanje odrezkov.

HITER SISTEM MENJAVE REZKALENGA VRETENA

Hiter sistem menjave rezkalnega vretena vam bo zagotovil skoraj neomejeno možnosti uporabe. Uporabite lahko vretena s predmontiranimi rezkalnimi glavami za serijsko proizvodnjo oziroma rezkalna vretena z različnimi premeri. Vreteno se lahko menja v nekaj sekundah. Posebna prednost rezkarja je, da je nanj možno pritrditi visoko hitrostne rezkalne glave s kapacitetami do 15.000 obratov na minuto. Za maksimalno stabilnost in odpornost je Format-4 oblikovan s tremi visoko kakovostnimi »natančnimi« ležaji.

ENOSTAVEN ODMIK REZKALNEGA PRISLONA

Pomembno za hitro in učinkovito menjavo rezkalnega orodja ter kadar rezkate okrogline.

HITER SISTEM PRIMEŽA REZKALNEGA PRISLONA

Možno opcijsko: pritrjevanje in odstranjevanje rezkalnega prislona s samo enim premikom roke. Z enostavnim premikanjem hitro-pritrjevalne ročice je rezkalni prislon enostavno nameščen v željeno pozicijo in ga je možno tudi popolnoma sprostiti, s samo enim premikom roke in brez kakršne koli sile.

»QUICK-LOCK«

Menjava rezkalnih orodij postane hitra in enostavna. »Quick-Lock« sistem primeža omogoča priročno menjavo rezil na miznem rezkarju in zmanjša rizik poškodbe zaradi spolzenja. Kompatibilno za fi 30 mm vretena.

PROSTOR NA REZKALNI MIZI - 320MM

Velika odprtina v mizi omogoča maksimalno varnost operaterja. Za velike dimenzije orodij za izdelavo utorov in žlebov, je rezalni blok lahko priročno pozicioniran pod mizo.

DVOJNO IZTISKANJE S FUNKCIJO VRTENJA

Sistem dvojnega iztiskanja prahu in odrezkov z vrteče se enote in prislona zagotavlja, da stroj ostane čist in se prah ne nabira na njem.

VARNOSTNE REŠETKE

Varnostne rešetke so odlične za rezkanje najrazličnejših obdelovancev.

*Opcijsko

IZDELAVA UTOROV IN ŽLEBOV

Utorna miza je dimenzionirana za velike obremenitve in kar »lebdi« na X-Roll vodilih. X konstrukcija ležajnih valjev (»X-Roll«) vedno optimalno razporedi težo obdelovanca enakomerno na vse strani. Vzporedna pozicija jeklenih valjev na ojačani in sijajni površini vodila zagotavlja preciznost in gladkost delovne operacije. 10-letna tovarniška garancija prihaja kot standard!

1100MM PREČNA MIZA

Opcijsko: prečna miza poenostavi rezkanje težkih in velikih obdelovancev v kombinaciji z uporabo drsne mize. Zagotovljena podpora in gladkost s prečno teleskopsko roko, ki je pritrjena s 4 krogljičnimi ležaji na vodilih valjev.

PREČNA MIZA 1300

Opcijsko: 1300 prečna miza ima zelo veliko površinsko območje. Ponuja povečano podporo med procesiranjem velikih kosov. Delovni valj na koncu mize pomaga podajati velike obdelovance brez povzročanja škode. Kadar je v kombinaciji z 2500mm utorno mizo je izdelava velikih vrat ali oken poezija.

Please reload

© 2019 TOTUS d.o.o. Stroji in orodja za obdelavo lesa. Vse pravice pridržane.

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon