Želim ponudbo:

MAJHNI DETAJLI – VELIK UČINEK

»Easy-Glide« sistem segmentnega vodila se nahaja v vsakem Format-4 stroju in dosega vse visoke zahteve v lesarski industriji. Precizen, voden, obojestranski podporni sistem zagotavlja maksimalno nalaganje obdelovancev in tolerančno prosto nagibanje.

VISOKE – HITROSTI REZKALNEGA VRETENA

Visoka hitrost rezkalnega vretena je oblikovana za rezkalne gredi premera fi 6 – 16mm pri hitrost 15.000 obratov na minuto.

»X-MOTION« KONTROLA

Absoluten poudarek omenjenega stroja je na paketu »x-motion«, ki se lahko pohvali s 7 TFT barvnim monitorjem z edinstvenim delovno operacijskim udobjem. Zaslon na dotik je pozicioniran v višini oči in zagotavlja vse pomembne informacije takoj, ko jih operater potrebuje. Ob bok vsem nastavitvam na novem rezkalcu Format-4 je možno uvrstiti rezkalni prečni prislon, ki ga je možno pozicionirati direktno z dotikom na zaslonu. Premium paket ponuja maksimalno učinkovitost z individualno konfiguriranimi programi rezkanja in podatkovno orodno bazo.

REZKALNO VODILO Z ZASLONOM NA DOTIK

Pin  (priponka) natančnost, neverjetna prijaznost uporabniku in zelo kratek čas vzpostavitve sta zagotovljena z opremo na najvišji stopnji. S profil 45 x-motion pozicioniranim prislonom je vse narejeno enostavno in  natančno  z uporabo centralnega TFT barvnega zaslona na dotik. Učinkovitost produktivnost lahko povečamo v serijski proizvodnji s prilagoditvami, ki so narejene v nekaj sekundah in jih je možno vedno ponoviti. 

FORMAT-4 NAZAJ NAGIBNO REZKALNO VRETENO: TO JE POMEMBNA PREDNOST ZA VAS, KADAR DELATE Z VSEMI OBLIKAMI OBDELOVANCEV

Naprej nagnjeno rezkalno vreteno je lahko nevarno in ima veliko resnih slabosti pri rokovanju, na primer:

 • Povečana možnost nesreč,

 • Limit višine obdelovanca,

 • Podajalni pogon ni mogoč,

 • Inferioren finiš obdelovancev,

 • Slabo ali celo nemogoče učinkovito odsesovanje odrezkov.

Format-4 rezkar z nagibom nazaj ima veliko prednosti, na primer:

 • Varnost, saj ni točke sunka nazaj,

 • Prilagodi se lahko vsem velikostim obdelovancev,

 • Ne težavna aplikacija podajanja,

 • Dovršena površina stroja,

 • Optimalno odstranjevanje odrezkov.

HITER SISTEM MENJAVE REZKALENGA VRETENA

Hiter sistem menjave rezkalnega vretena vam bo zagotovil skoraj neomejeno možnosti uporabe. Uporabite lahko vretena s predmontiranimi rezkalnimi glavami za serijsko proizvodnjo oziroma rezkalna vretena z različnimi premeri. Vreteno se lahko menja v nekaj sekundah. Posebna prednost rezkarja je, da je nanj možno pritrditi visoko hitrostne rezkalne glave s kapacitetami do 15.000 obratov na minuto. Za maksimalno stabilnost in odpornost je Format-4 oblikovan s tremi visoko kakovostnimi »natančnimi« ležaji.

KONTROLA REZKALNE OGRADE

Precizna hitra nastavitev vretena je narejena z uporabo motorjev in nastavitve so prikazane takoj.

HITER SISTEM PRIMEŽA REZKALNEGA PRISLONA

Možno opcijsko: pritrjevanje in odstranjevanje rezkalnega prislona s samo enim premikom roke. Z enostavnim premikanjem hitro-pritrjevalne ročice je rezkalni prislon enostavno nameščen v željeno pozicijo in ga je možno tudi popolnoma sprostiti, s samo enim premikom roke in brez kakršne koli sile.

»QUICK-LOCK«

Menjava rezkalnih orodij postane hitra in enostavna. »Quick-Lock« sistem primeža omogoča priročno menjavo rezil na miznem rezkarju in zmanjša rizik poškodbe zaradi spolzenja. Kompatibilno za fi 30 mm vretena.

ENOSTAVEN ODMIK REZKALNEGA PRISLONA

Pomembno za hitro in učinkovito menjavo rezkalnega orodja ter kadar rezkamo okrogline.

PROSTOR NA REZKALNI MIZI - 320MM

Velika odprtina v mizi omogoča maksimalno varnost operaterja. Za velike dimenzije orodij za izdelavo utorov in žlebov, je rezalni blok lahko priročno pozicioniran pod mizo.

DVOJNO IZTISKANJE S FUNKCIJO VRTENJA

Sistem dvojnega iztiskanja prahu in odrezkov z vrteče se enote in prislona zagotavlja, da stroj ostane čist in se prah ne nabira na njem.

DETAJLI - STABILNOST IN VISOKA UČINKOVITOST TUDI POD MAKSIMALNIMI OBREMENITVAMI

Trdna, visoko natančna miza iz litega železa zagotavlja maksimalno stabilnost in proces popolnoma brez vibracij  tudi pod maksimalnimi obremenitvami. 1270mm dolga stabilna prednja podpora na poteg poveča površino podpore do 400mm. Zasilno stikalo za izklop pozicionirano na prednjem delu mize na poteg za maksimalno operacijsko varnost, ki je vedno na dosegu. (Opcijsko)  povečana delovna površina vašega profil 45M za 670mm na obeh straneh z močnim podaljškom mize. V kolikor je podaljšanje opcijsko, potem bo stroj opremljen s podaljškom na prednji potezni podpori v dolžini 2200mm. (opcijsko)

Please reload

© 2019 TOTUS d.o.o. Stroji in orodja za obdelavo lesa. Vse pravice pridržane.

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon