Želim ponudbo:

ŽAGALNA ENOTA "133"

 • Elektronsko nastavljanje višine z LED zaslonom

 • Elektronsko nastavljanje kota z digitalnim LED zaslonom

 • Nagib žagalnega lista 90°-45°

 • Veliko vpenjalo za žagin list z dvojnimi ležaji na tečaju

 • Neverjetni prenos moči zaradi ultra efektivnega Poly-V jermenske tehnologije.

 • 3 hitrosti: 3500/4500/5500 obratov na minuto

 • Optimalno odsesovanje s sistemom pod žagalno mizo

Visoko robusten sintetični material lociran v vodilu nagibnih nosilcev omogoča da delujejo gladko in so brez potrebe po vzdrževanju tudi pri delu v ekstremnih razmerah. Segment nagiba vodil deluje brez maziv in je odporen na prah.

PRENOSNA GRED ZA KROŽNO ŽAGO

Žagalna gred je prilagojena in ograjena v masivno jekleno ogrodje. Z dvojnim ležaji je vpeta v sistem in zagotavlja delovanje brez vibracij. Prenos moči od motorja do lista žage je optimiziran z uporabo Poly-V jermena.​

MOŽNOST UPORABE UTORNEGA REZILA »DADO«

Utorno žaganje je možno s Format-4 panelno žago. Uporaba nastavljivih dado orodij, posebej razvita za Format-4 delovne stroje je možna zahvaljujoč odstranljivi cirkularni žagalni prirobnici in omogočenem miznem vstavku.

»POWER DRIVE«

​S paketom »POWER-DRIVE« boste lahko natančno nastavili oboje tako višino kot stopnjo kota rezila elektronsko s samo obratom stikala. Višina in kot lista žage sta jasno prikazana na LED displeju. Kadar je list žage nagnjen, se višina rezila avtomatsko prilagaja in nove višinske mere se same posodabljajo.

PREDREZILO

Tukaj sta na voljo dve verziji za žaganje s pred rezilom: Klasična in Avtomatska. Klasična: višina in bočna nastavitev pred rezila se prilagodita ročno z vrha mizne žage. Avtomatsko: višina pred rezila se prilagodi elektronsko, stranska prilagoditev pa ročno. Kadar je pred rezilo vklopljeno se list dvigne v pred nastavljeno pozicijo avtomatsko. Kadar je glavno rezilo izklopljeno, se list pred rezila skrije nazaj pod mizo žage. Prvo razredni komfort.

PRECIZEN SISTEM VODENJA

Neprekinjen razvoj sistema vzporednega vodila s strani Felderja je imel izjemen vpliv na mizarje od leta 1990 naprej. Visoka kakovost formatnih žagalnih drsnih miz  s tehnologijo »X-Roll« prihaja z 10 letno Felderjevo garancijo in ponuja neverjetno operacijsko gladkost in uporabo popolnoma brez vzdrževanja. »X« dizajn pozicijskih valjnih ležajev zagotavlja gladkost premikanja na trdnih vodilih.

GLAVNA OPERATERSKA STIKALA NA DRSNI MIZI

Opcijsko je možno dodati žagam »900 serije« kontrolno stikalo za vklop »ON« in izklop »OFF« glavnega rezila in pred rezila na drsni mizi. Tak način se precej pohitri delovni proces. Ali vas je to prepričalo?

NOV FELDERJEV ŠČIT NAD REZILOM ŽAGE

Visoka operacijska varnost in maksimalna prilagodljivost med žaganjem velikih dimenzioniranih obdelovancev: nov Felderjev ščit nad rezilom žage je možno zanihati na stran enostavno in je vedno tam kjer ga želite imeti.

TELESKOPSKO PREČNO VODILO

2600mm dolgo teleskopsko vodilo je lahko brez posebnega napora prilagoditi od 90° do 45°. Kotna skala na prečni (outrigger) mizi omogoča natančne nastavitve. Na željo, lahko opremimo vašo prečno mizo s preciznim kotnim (priponka) »pin« lokacijskim sistemom določanja kotov. Locirajte svoje kotne reze natančno znova in znova! Velika prečna vodila so izdelana v smeri, da majhni vpenjalni jezički perfektno sedejo v utore na vodilih. To omogoča stabilnost prečnega prislona tako pri ravnih kot pri kotnih rezih. Na zahtevo: digitalni prečni prislon. Za potrebe ponavljajoče se natančnosti 0.1mm z velikim LED displejem.

PREČNI PRISLON (STOP)

Prečna kotna skala z natančnim bralnikom je vidna iz operacijskega območja in omogoča nastavitve željenih prečnih vrednosti.

NASTAVITEV KOTA IN VODILA GLEDE NA KOT

Ni več napak pri branju kota, ni več zapravljanja časa z napornimi in zahtevnimi kotnimi vrednostmi. Prednost Felderjevega sistema določanja kotov, je da lahko s setom fiksiramo vodilo v želenem kotu  in tako ne izgubljamo časa ali napačno odčitamo želeni kot na vodilu. Visoko precizen sistem pozicioniranja ponuja natančne produkcijske kote, npr. 5.625°(32 stranska), 11.25°(16 stranska), 22.5° (8 stranska). Dodatno so na voljo še pozicije 15°, 20°, 25°, 30°, 35°, 40° in 45°, ki so lahko uporabljene med delom v obeh smereh (naprej in nazaj). Vsaka pozicija je opremljena z dolžinskim kompenzatorjem. Visoko precizen Felderjev kotni indeksni sistem je prilagojen že v tovarni. Vsaka pozicija ima individualno fino nastavitev. Ta stroškovno učinkovit sistem je kakovostno vgrajen v dizajn stroja in bo povečal vašo produktivnost dela na stroju.

ŠIRINSKO VODILO NAJVIŠJE KAKOVOSTI

Širina reza obdelovanca 800mm je standard z opcijo nadgradnje širine reza na 1250mm. Širinska skala je enostavno berljiva in perfektno integrirana v telo stroja. Aluminijevo širinsko vodilo je lahko prilagojeno počez na osi, da bi izboljšalo udobje in varnost med ponavljajočimi se rezi manjših obdelovancev. Širinsko vodilo je enostavno in gladko prilagodljivo, z mehanizmom primeža, ki ga je možno upravljati z eno roko. Mehanizem fine nastavitve omogoča precizne širinske reze.

FELDERJEV KONTROLNI PANEL – INTUITIVEN IN JASEN

Električni motor pozicionira širinsko vodilo na vzporednih vodilnih sistemih brez potrebe po vzdrževanju. Sistem s krogličnimi ležaji se premika hitro in natančno na desetinko milimetra nastavljene širine reza. Širinsko vodilo je lahko nagnjeno na stran na vsaki točki širine in zagotavlja perfektne reze z maksimalno širino do 1250mm. Operacijski panel omogoča, da ste opremljeni z vsemi informacijami, ki se nanašajo na širinsko (vzporedno) vodilo še v istem trenutku ko jih potrebujete. Hitro in enostavno lahko vnašate želene vrednosti na operacijski panel, prihranite čas in povečate produktivnost.

DIGITALNI DISPLEJ

Integracija elektronskega digitalnega displeja na prečno vodilo omogoča branje rezalnih širin na desetinsko milimetra natančno. Displej lahko rotiramo do 90° in si ga tako lahko prilagodimo delu. Dodatne značilnosti, kot so fine progresivne prilagoditve v območju do 0.1mm natančnosti naredijo žaganje resnično enostavno in natančno.

PNEVMATSKO DRŽALO OBDELOVANCEV

 • Enostaven sistem primeža obdelovanca z maksimalno fleksibilnostjo, je lahko uporabljen na vseh formatnih žagah in rezkarjih, ki imajo drsno mizo

 • Enostavna vzpostavitev zahvaljujoč dvojnim prilegajočim se magnetom

 • Varnostni cilinder zagotavlja maksimalno varnost pri delu

 • Pnevmatska funkcija je možna z vsemi dolžinami drsnih miz

 • Zaklep na višini 95mm

 • Moč primeža cca. 300kg

EGL 1350

IZJEMNO! Patentiran dvojni merilec kota od Felderja omogoča kotne reze na kosih z različnimi širinami in pod vsemi stopnjami kotov. Resnično enostavno za uporabo: enostavna nastavitev želenega kota, kot tudi širina vašega obdelovanca sta na tipkovnici. Prislon na vodilu je lahko prilagojen na skali do 1350mm. Ne glede na nastavitev kota, kompenzacija dolžinske skale omogoča izračun točne dolžine obdelovanca.

VIDNA VARNOST - VARNOSTNE LUČKE ZA PREDREZILO

Rdeče LED lučke lahko takoj signalizirajo delovanje pred rezilne enote in tako ponudijo še več delovne varnosti. S tem se izognemo, da bi delavec slučajno z roko potegnil po delujočem pred rezilu. (opcijsko).

MENJAVA LISTA ŽAGE BREZ ORODIJ – »EASY LOCK«

Hitro, ne kompleksno in popolnoma brez orodij: menjava lista žage brez orodij ponuja udobje za veliko prihodnjih let. List se sedaj lahko menja udobno in praktično takoj.

Please reload

© 2019 TOTUS d.o.o. Stroji in orodja za obdelavo lesa. Vse pravice pridržane.

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon