Želim ponudbo:

ŽAGALNA ENOTA »104«

FELDERJEVA žagalna enota »104« izdelana popolnoma iz litega železa popolnoma izpolni največje zahteve moderne obdelave lesa.

 • 104mm višina reza s 315mm premerom rezila žage

 • Elektronsko nastavljanje višine rezila žage (»POWER-DRIVE«K1)

 • Elektronska višina in prilagoditev kota na žagi s pomočjo LED displeja (»POWER-DRIVE« K2)

 • Precizna nastavitev višine s preciznimi nastavitvami vzporednih vodil

 • Velika skala, vpenjalo z dvojnim krogličnim  ležajem na vretenu

 • Optimalno iztiskanje s kompletno ograjenim žagalnim agregatom

»EASY-GLIDE« - 6 LET GARANCIJE

 • Visoka natančnost obojestranskega dvižnega podpornega sistema

 • Sposobnost prenašanja težkih bremen in dolga življenjska doba

 • »Play-free« sistem nagiba

 • Odpornost na prah

 • Popolnoma brez potrebe po vzdrževanju

 • Brez potrebe po mazivih

 • 6 letna garancija

PRENOSNA GRED ZA KROŽNO ŽAGO

Elektronsko balansirano žagalno vreteno s sistemom dvojnega sedalnega ležaja, je gnano s pomočjo Poly-V jermena. Ta kombinacija se rezultira v skoraj popolnih prenosih moči iz agregata na rezilo žage.

MOŽNOST UPORABE UTORNEGA REZILA »DADO«

Felderjeve »700 serije« žag so polno kompatibilne z dado orodji. Zahvaljujoč odstranljivi prirobnici in vstavku v mizo, je Felder oblikoval polno prilagodljivo dado opremo rezalnikov na trgu.

»POWER DRIVE« (Žagalnega rezila)

S paketom »POWER-DRIVE« boste lahko natančno nastavili oboje tako višino kot stopnjo kota rezila na desetinko milimetra natančno. Za fine nastavitve je tukaj tudi pritisno stikalo in jasen LED displej, ki prikaže dejanske vrednosti.

PREDREZILO

Za potrebe rezov brez okruškov na lameliranih obdelovancih. Žagalno rezilo je lahko mehansko ali elektronsko vodeno in je višinsko ter bočno nastavljivo. 

PRECIZEN SISTEM VODENJA

Neprekinjen razvoj sistema vzporednega vodila s strani Felderja je imel izjemen vpliv na mizarje od leta 1990 naprej. Visoka kakovost formatnih žagalnih drsnih miz  s tehnologijo »X-Roll« prihaja z 10 letno Felderjevo garancijo in ponuja neverjetno operacijsko gladkost ter uporabo popolnoma brez vzdrževanja. »X« dizajn pozicijskih valjnih ležajev zagotavlja gladkost premikanja na trdnih vodilih.

GLAVNA OPERATERSKA STIKALA NA DRSNI MIZI

Opcijsko je možno dodati žagam »700 serije« kontrolno stikalom za vklop »ON« in izklop »OFF« glavnega rezila in predrezila na drsni mizi. Tak način precej pohitri delovni proces. Ali vas je to prepričalo?

NOV FELDERJEV ŠČIT NAD REZILOM ŽAGE

Visoka operacijska varnost in maksimalna prilagodljivost med žaganjem velikih dimenzij obdelovancev: nov Felderjev ščit nad rezilom žage je možno zanihati na stran enostavno in je vedno tam kjer ga želite imeti.

CEVKA ZA ODSESOVANJE

Optimiziran sistem odsesovanja s cevko zagotavlja, da je vedno na voljo dovolj prostora in da so delovne površine vedno čiste.

TELESKOPSKO PREČNO VODILO

2600mm dolgo prečno teleskopsko vodilo je lahko brez napora nastavljeno med 90° do 45° kot. Kotna skala na prečni mizi omogoča natančne nastavitve in prilagoditve kotnih rezov. Na željo vam lahko opremimo vašo prečno mizo s preciznim kotnim sistemom pin (vpenjalnih) lokacijskih točk. Nastavljanje kotov s tem sistemom je zelo lahko, hitro in natančno.

PREČNI PRISLON (STOP)

Prečni kotni prislon s skalo z natančnim bralnikom je viden iz operacijskega delovnega območja in  omogoča nastavitve željenih prečnih vrednosti.

NASTAVITEV KOTA IN VODILA GLEDE NA KOT

Ni več napak pri branju kota, ni več zapravljanja časa z napornimi in zahtevnimi nastavljanji kotnih vrednosti. Prednost Felderjevega sistema določanja kotov, je da lahko s setom fiksiramo vodilo v želenem kotu  in tako ne izgubljamo časa ali napačno odčitamo želeni kot na kotnem vodilu. Visoko precizen sistem pozicioniranja ponuja natančne produkcijske kote, npr. 5.625°(32 stranska), 11.25°(16 stranska), 22.5° (8 stranska). Dodatno so na voljo še pozicije 15°, 20°, 25°, 30°, 35°, 40° in 45°, ki so lahko uporabljene med delom v obeh smereh (naprej in nazaj). Vsaka pozicija je opremljena z dolžinskim kompenzatorjem. Visoko precizen Felderjev kotni indeksni sistem je prilagojen v tovarni. Vsaka pozicija ima individualno fino nastavitev. Ta stroškovno učinkovit sistem je kakovostno vgrajen v dizajn stroja in bo povečal vašo produktivnost dela na stroju.

ŠIRINSKO VODILO NAJVIŠJE KAKOVOSTI

Širina reza obdelovanca 800mm je standard z opcijo nadgradnje širine reza na 1250mm. Širinska skala je enostavno berljiva in perfektno integrirana v šasijo stroja. Aluminijevo širinsko vodilo je lahko prilagojeno počez na osi, da bi izboljšalo udobje in varnost med ponavljajočimi se rezi manjših obdelovancev. Širinsko vodilo je enostavno in gladko prilagodljivo, z mehanizmom primeža, ki se ga lahko uporablja z eno roko. Mehanizem fine nastavitve omogoča precizne širinske reze.

DIGITALNI DISPLEJ

Na prečno vodilo se lahko namesti elektronski digitalni displej. Perfektna integracija elektronske enote omogoča , da obračate displej okoli za 90°, tako so vrednosti jasno vidne in berljive iz operacijskega območja. Dodatne funkcije kot so vstavljanje natančnih mer olajšajo vaše delovno življenje.

PNEVMATSKI PRIMEŽ OBDELOVANCEV

 • Enostaven sistem primeža obdelovanca z maksimalno fleksibilnostjo, je lahko uporabljen na vseh formatnih žagah in rezkarjih, ki imajo drsno mizo

 • Enostavna vzpostavitev zahvaljujoč dvojnim prilegajočim se magnetom

 • Varnostni cilinder zagotavlja maksimalno varnost pri delu

 • Pnevmatska funkcija je možna z vsemi dolžinami drsnih miz

 • Zaklep na višini 95mm

 • Moč primeža cca. 300kg

EGL 1350

IZJEMNO! Patentiran dvojni merilec kota od Felderja omogoča kotne reze na kosih z različnimi širinami in pod vsemi stopnjami kotov. Resnično enostavno za uporabo: enostavna nastavitev želenega kota, kot tudi širina vašega obdelovanca sta na tipkovnici. Stop na vodilu je lahko prilagojeno na skali do 1350mm. Ne glede na nastavitev kota, kompenzacija dolžinske skale omogoča izračun točne dolžine obdelovanca.

Please reload

© 2019 TOTUS d.o.o. Stroji in orodja za obdelavo lesa. Vse pravice pridržane.

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon