Želim ponudbo:

ŽAGALNA ENOTA »500«

Stabilna in kompaktna žagalna enota zgrajena da traja:

 • Višina rezanja do 102mm s 315mm premerom lista žage

 • Oboje-stranska podpora

 • Gladek nagib žagalnega lista 0°-45°

 • Podpora blizu žagalnega lista na obeh straneh

MOŽNOST UPORABE UTORNEGA REZILA »DADO«

Felderjeve »500 serije« žag so polno kompatibilne z dado orodji. Zahvaljujoč odstranljivi prirobnici in vstavku v mizo, je Felder oblikoval polno prilagodljivo dado opremo rezalnikov na trgu.

PREDREZILO

Predrezilo ima 2 dela in je lahko nastavljivo glede na debelino glavnega žagalnega lista ter ga je možno hitro menjati s »Shim« setom. To predstavljajo okrogli karbidni zobje in pozitivna kljuka. Predrezilo žage rotira v obratni smeri kot glavno rezilo žage.

PRECIZEN SISTEM VODENJA

Neprekinjen razvoj sistema vzporednega vodila s strani Felderja je imel izjemen vpliv na mizarje od leta 1990 naprej. Visoka kakovost formatnih žagalnih drsnih miz  s tehnologijo »X-Roll« prihaja z 10 letno Felderjevo garancijo in ponuja neverjetno operacijsko gladkost ter uporabo popolnoma brez vzdrževanja. »X« dizajn pozicijskih valjnih ležajev zagotavlja gladkost premikanja na trdnih vodilih.

PREČNA (OUTRIGGER) MIZA

Prečna (outrigger) miza omogoča uporabniku razžagovanje velikih in težkih obdelovancev. Štiri kroglični položajni valji vodijo teleskopsko podporno roko in zagotavljajo maksimalno preciznost ter gladkost delovanja. Teleskopsko prečno vodilo s spojnim sistemom in ergonomsko oblikovano skalo s sijajnim steklom na prečni mizi zagotavlja natančne nastavitve in prečne reze do 2600mm širine. Prečno vodilo je pozicionirano med 90°-45°in ima en prečni prislon kot standarden. Fiksna končna pozicija prislona je 90° kot.

PREČNI PRISLON (STOP)

Prečni kotni prislon s skalo z natančnim bralnikom je viden iz operacijskega delovnega območja in  omogoča nastavitve željenih prečnih vrednosti.

ŠIRINSKO VODILO

Širina reza obdelovanca 800mm je standard z opcijo nadgradnje širine reza na 1250mm. Širinsko vodilo skoraj lebdi na mizi. Z enoročno operacijo lahko hitro odpnemo primež ali nastavimo fini sistem prilagoditev. Enostavna vidna skala je perfektno integrirana v žagalno mizo.  Aluminijevo širinsko vzporedno vodilo  je lahko pomaknjeno nazaj, da bi optimiziralo podajanje obdelovancev. 

PRECIZEN SISTEM INDEKSIRANJA KOTOV

Natančne prilagoditve kotov, efektivne operacije in kalibracije so narejene s preciznim indeksnim sistemom določanja kota.

PREČNA MIZA S TALNO PODPORO IN VALJEM

Za širinske reze velikih panelnih plošč. Talna vodila je višinsko prilagodljiva in merijo 4,5m v dolžino ter vsebujejo 3 sekcije.

PNEVMATSKI PRIMEŽ OBDELOVANCEV

 • Enostaven sistem primeža obdelovanca z maksimalno fleksibilnostjo, je lahko uporabljen na vseh formatnih žagah in rezkarjih, ki imajo drsno mizo

 • Enostavna vzpostavitev zahvaljujoč dvojnim prilegajočim se magnetom

 • Varnostni cilinder zagotavlja maksimalno varnost pri delu

 • Pnevmatska funkcija je možna z vsemi dolžinami drsnih miz

 • Zaklep na višini 95mm

 • Moč primeža cca. 300kg

EGL 1350

IZJEMNO! Patentiran dvojni merilec kota od Felderja omogoča kotne reze na kosih z različnimi širinami in pod vsemi stopnjami kotov. Resnično enostavno za uporabo: enostavna nastavitev želenega kota, kot tudi širina vašega obdelovanca sta na tipkovnici. Stop na vodilu je lahko prilagojeno na skali do 1350mm. Ne glede na nastavitev kota, kompenzacija dolžinske skale omogoča izračun točne dolžine obdelovanca.

Please reload

© 2019 TOTUS d.o.o. Stroji in orodja za obdelavo lesa. Vse pravice pridržane.

 • Grey Facebook Icon
 • Grey Instagram Icon