Želim ponudbo:

PRECIZNI ŽLEBI IN UTORI

Natančni žlebi in utori so veliko enostavnejši s Felder »X-Roll« drsno mizo. Preciznost vodil na sistemu bo brez težav vodila tudi najtežje obdelovance. »X« konfiguracija ležajev na valjih optimalno razporedi težo obdelovanca na vse smeri.  »X-Roll« sistem prihaja z 10-letno tovarniško garancijo.

SILENT POWER®

Ekskluzivno za poravnalke/debelinke iz Felderjeve Skupine. Silent-POWER® spiralni rezalni blok zmanjša emisije zvoka za več kot polovico med skobljanjem. Neprekinjen sistem vleka reza zagotavlja skobljanje brez odtrganin, kadar skobljamo vse vrste lesa. S tem revolucionarnim novim razvojem iz Format-4 pridobite vse prednosti spiralnega rezalnega bloka za znatno nižje operacijske, investicijske in prilagoditvene stroške. Prednost Silent-POWER® rezalnega bloka je naslednja…

 • Ekstremno tiho delovanje, zvočne emisije znižane za polovico

 • Življenjska doba rezila je daljša za več kot dvajsetkrat, kot pri navadnih rezilih

 • Štiri visoko precizni rezlani koti in znižan volumen skobeljnih odrezkov

 • Optimizirano izsesovanje skobeljnih odrezkov

 • Rezultati brez zatrganin

 • Zmanjšana poraba energije v primerjavi s podobnimi sistemi

Več informacij: http://landingpages.felder-gruppe.at/felder-en/silentpower-2/

MENJAVA ORODIJ V REKORDNEM ČASU

 • 2 ali 4 noži na rezalnem bloku

 • Hitra in nenaporna menjava rezil

 • Samo-nastavljajoči noži, ki so perfektno vstavljeni lahko vedno znova!

 • Ekstremno tiho delovanje zahvaljujoč zaprtemu dizajnu

 • Odlična odpornost robov nožev

 • Prihranek stroškov zahvaljujoč 2 stranskim nizko stroškovnim nožem.

PNEVMATSKO DRŽALO OBDELOVANCEV

 • Enostaven sistem primeža obdelovanca z maksimalno fleksibilnostjo, je lahko uporabljen na vseh formatnih žagah in rezkarjih, ki imajo drsno mizo

 • Enostavna vzpostavitev zahvaljujoč dvojnim prilegajočim se magnetom

 • Varnostni cilinder zagotavlja maksimalno varnost pri delu

 • Pnevmatska funkcija je možna z vsemi dolžinami drsnih miz

 • Zaklep na višini 95mm

 • Moč primeža cca. 300kg

PRECIZEN SISTEM VODIL

Neprekinjen razvoj sistema vzporednega vodila s strani Felderja je imel izjemen vpliv na mizarje od leta 1990 naprej. Visoka kakovost formatnih žagalnih drsnih miz  s tehnologijo »X-Roll« prihaja z 10 letno Felderjevo garancijo in ponuja neverjetno operacijsko gladkost in uporabo popolnoma brez vzdrževanja. »X« dizajn pozicijskih valjnih ležajev zagotavlja gladkost premikanja na trdnih vodilih.

»EASY-GLIDE« - 6 LETNA GARANCIJA!

Patentiran sistem nagiba »EASY-GLIDE« izpopolni še najvišje zahteve v poslu in industriji. Precizen, voden, dvostranski podporni sistem zagotavlja maksimalno nalaganje in toleranco prostega nagibanja ter je absolutno brez potrebe po vzdrževanju. Specialen, visoko odporen sintetični material v vodilu nagibnega sistema zagotavlja ekstremno gladko gibanje in dolgoročno preciznost. Nagibni sistem vodil, preizkušen sintetični material in testiran v ključavničarski in letalski industriji deluje brez potrebe po mazivih in je popolnoma odporen na prah. S 6-letno tovarniško garancijo ta Felderjeva komponenta ponuja zanesljivost za veliko prihodnjih let.

ŽAGALNA ENOTA »104«

FELDERJEVA žagalna enota »104« izdelana popolnoma iz litega železa popolnoma izpolni največje zahteve moderne obdelave lesa.

 • 104mm višina reza s 315mm premerom rezila žage

 • Elektronsko nastavljanje višine rezila žage (»POWER-DRIVE«K1)

 • Elektronska višina in prilagoditev kota na žagi s pomočjo LED displeja (»POWER-DRIVE« K2)

 • Precizna nastavitev višine s preciznimi nastavitvami vzporednih vodil

 • Velika skala, vpenjalo z dvojnim krogljičnim  ležajem na vretenu

 • Optimalno iztiskanje s kompletno ograjenim žagalnim agregatom

OUTRIGGER PREČNA MIZA

Trdna prečna (outrigger) miza omogoči procesiranje velikih in težkih obdelovancev. Visoko natančna in opercijska gladkost je zagotovljena z 8 ležajnimi valji na vodilih pozicioniranimi v prečni teleskopski roki. Opcijsko lahko opremimo vašo Felder žago s 1100 Felder (outrigger) prečno mizo ali 1300 profesionalno verzijo. Teleskopska prečna ograda z držalnim sistemom in ergonomsko oblikovano skalo s sijajnim steklom na prečnem prislonu zagotavlja precizne nastavitve in prečne reze do 2600mm. Prečna ograda je lahko pozicionirana med 90°-45° in ima en prečni prislon kot standard. Fiksna končna pozicija prislona je 90°.

»POWER DRIVE« (žagalno rezilo)

S paketom »POWER-DRIVE« boste lahko natančno nastavili oboje tako višino kot stopnjo kota rezila na desetinko milimetra natančno. Za fine nastavitve je tukaj tudi pritisno stikalo in jasen LED displej, ki prikaže dejanske vrednosti.

HITER SISTEM MENJAVE REZKALNEGA VRETENA

Prednosti Felderjevega sistema hitre menjave vretena:

 • Hitro, enostavna menjava različnih tipov rezil

 • Možnost uporabe 30, 31, 35, 40, 50mm in 1,25 premera vreten

 • Uporaba Felderjevega visoko hitrostnega rezkalnega vretena za rezkanje koščkov ali za uporabo visoko hitrostnih orodij na 15.000 obratih na minuto.

 • Avtomatsko ponavljanje nastavitev za potrebe serijske proizvodnje

REZKALNA ENOTA »700«

Felderjeva serija 700 rezkalnih agregatov postavlja edinstvene standarde.

 • 115mm uporabna višina vretena nad mizo (140/160mm)

 • Hiter sistem menjave rezkalnega vretena

 • Menjava hitrosti enostavno s prednjega dela stroja

 • Kolutna glava vretena za rezkalna orodja s hitrostjo 15.000 obratov na minuto

 • Elektronska nastavitev višine z digitalnim LED displejem

 • Elektronska nastavitev kota z digitalnim LED displejem

 • 4 operacijske hitrosti (3.500, 6.500, 8.000, 10.000 obratov na minuto)

 • Odlična absorpcija vibracij s težko konstrukcijo iz litega železja

 • Nagib nazaj 0° do 45°

 • Precizna obojestranska podpora vodil

 • Sistem vodil za prilagajanje višine z lastovičjim repom

»POWER DRIVE« (REZKALNEGA REZILA)

S paketom »POWER-DRIVE« boste lahko natančno nastavili oboje tako višino kot stopnjo kota rezila na desetinko milimetra natančno. Za fine nastavitve je tukaj tudi pritisno stikalo in jasen LED displej, ki prikaže dejanske vrednosti.

PREDREZILO

Za potrebe rezov brez okruškov na lameliranih obdelovancih. Žagalno rezilo je lahko mehansko in elektronsko vodeno in je možno nastaviti na njem tako višino kot bočno pozicijo. 

PRENOSNA GRED ZA KROŽNO ŽAGO

Elektronsko balansirano žagalno vreteno s sistemom dvojnega sedalnega ležaja, ki je gnan s pomočjo Poly-V jermena. To kombinacija se rezultira v skoraj popolnih prenosih moči iz agregata na rezilo žage.

MOŽNOST UPORABE UTORNEGA REZILA »DADO ORODJA«

Felderjeve »700 serije« žag so polno kompatibilne z dado orodji. Zahvaljujoč odstranljivi prirobnici in vstavku v mizo, je Felder oblikoval polno prilagodljivo dado opremo rezalnikov na trgu.

GLAVNA OPERATERSKA STIKALA NA DRSNI MIZI

Opcijsko je možno dodati žagam »700 serije« kontrolno stikalo za vklop »ON« in izklop »OFF« glavnega rezila in predrezila na drsni mizi. Tak način se precej pohitri delovni proces. Ali vas je to prepričalo?

PREČNI PRISLON (STOP)

Kotna skala z natančnim bralnikom je vidna iz operacijskega območja, omogoča nastavitve željenih prečnih vrednosti.

NASTAVITEV KOTA IN VODILA GLEDE NA KOT

Ni več napak pri branju kota, ni več zapravljanja časa z napornimi in zahtevnimi kotnimi vrednostmi. Prednost Felderjevega sistema določanja kotov, je da lahko s setom fiksiramo vodilo v želenem kotu  in tako ne izgubljamo časa ali napačno odčitamo želeni kot na vodilu. Visoko precizen sistem pozicioniranja ponuja natančne produkcijske kote, npr. 5.625°(32 stranska), 11.25°(16 stranska), 22.5° (8 stranska). Dodatno so na voljo še pozicije 15°, 20°, 25°, 30°, 35°, 40° in 45°, ki so lahko uporabljene med delom v obeh smereh (naprej in nazaj). Vsaka pozicija je opremljena z dolžinskim kompenzatorjem. Visoko precizen Felderjev kotni indexni sistem je prilagojen v tovarni. Vsaka pozicija ima individualno fino nastavitev. Ta stroškovno učinkovit sistem je kakovostno vgrajen v dizajn stroja in bo povečal vašo produktivnost dela na stroju. 

SISTEM DVOJNEGA IZSESOVANJA ZA VRETENSKO FUNKCIJO

Dvojni sistem izsesavanja iz vretena in ograde omogoča, da stroj ostane čist in brez prahu.

NASTAVEK ZA PRILAGAJANJE VIŠINE MIZE

Natančnost nastavljanja na desetinko milimetra z uporabo ročnega kolesja in integriranega  digitalnega displeja v njem. Max. debelinjenje v višini do 230mm.

KAPA ZA ODSESOVANJE PRAHU

Težki delci niso problem za odsesovalno kapo zahvaljujoč efektivnosti dizajna in velikim dimenzijam.

NASTAVITEV GLOBINE REZA

Odstranjevanje odrezkov je lahko nastavljeno neprekinjeno do globine 4mm. Sijajno steklo zagotavlja natančno branje s skale.

HORIZONTALNI UTORJEVALNIK (MOZNIČARKA)

Horizontalni utorjevalnik je pritrjen na stran poravnalke. Opcijsko mozničenje je lahko dodano.  

ODPRTINA NA REZKALNI MIZI - 230MM

Velika oprta miza omogoča maksimalno varnost operaterju. Za velike dimenzije orodij za čepe in utore ter panelne dvige, je rezalni blok lahko priročno pozicioniran pod mizo.

VARNOSTNE REŠETKE

Varnostne rešetke na vodili so odlične za končno strukturirana dela. 

*Opcijsko

STABILNOST ZA VISOKO UČINKOVITOST

Trdno lito železno ogrodje je zgrajeno za robustno delo. Nazobčan jeklen vhodni valj in mikro-nazobčan jeklen izhodni valj zagotovi perfektno pomikanje obdelovancev skozi stroj. Oba jeklena valja sta velikih dimenzij.

2 – STOPENJSKI PRESTAVI

Enostavna izbira za motoriziran podajalnik s hitrostmi od 6m/min in 12m/min.

SKOBLJALNI ŠČIT EURO KOT »STANDARD«

EURO komfortna ograda skobljalnika je integrirana v šasijo stroja, ki stabilizira obdelovanec med skobljanjem in poravnavanjem robov.

EGL 1350

IZJEMNO! Patentiran dvojni merilec kota od Felderja omogoča kotne reze na kosih z različnimi širinami in pod vsemi koti. Resnično enostavno za uporabo: enostavna nastavitev želenega kota, kot tudi širina vašega obdelovanca sta na tipkovnici. Stop na vodilu je lahko prilagojeno na skali do 1350mm. Ne glede na nastavitev kota, kompenzacija dolžinske skale omogoča izračun točne dolžine obdelovanca.